bannerPos

Sådan undgår du bøder for data om dine ansatte og andre

Hvis du ligger inde med oplysninger, der kan identificere fysiske personer, skal du leve op til en række krav, hvis oplysningerne findes på et digitalt medie eller i et systematisk papirregister. Foto: Colourbox
20-04-2020 12:47

Alle som ligger inde med oplysninger, der kan identificere fysiske personer, skal leve op til nogle krav, hvis oplysningerne findes på et digitalt medie eller i et systematisk papirregister, skriver Tellus Advokater i en gennemgang af reglerne i et nyhedsbrev.

Hvis du ligger inde med oplysninger, der kan identificere fysiske personer, skal du leve op til en række krav, hvis oplysningerne findes på et digitalt medie eller i et systematisk papirregister, skriver Tellus Advokater i et nyhedsbrev.

- Det kan være navn, adresse og cpr.nr. på ansatte, ansøgere, kunder, leverandører og lejere, og i nogle tilfælde eksempelvis også bankoplysninger og skatteoplysninger, skriver advokatfirmaet.

IT-løsninger

Formålet med reglerne er at sikre, at oplysninger om privatpersoner ikke spredes ukontrolleret.

- Der skal være et fornuftigt og lovligt formål med, at du har og eventuelt videregiver oplysninger om andre personer. De personer som du har oplysninger om har krav på at vide, at du har dem, og hvad du bruger dem til, så de kan gøre indsigelse, hvis de mener, du gør noget forkert. Altså er tanken, at man flytter ejerskabet over data tilbage til dem, som dataen vedrører, forklarer Tellus Advokater, og tilføjer:

- I dag, snart to år efter reglerne trådte i kraft, er der skudt en underskov af IT-løsninger op, som kan hjælpe dig med at få dine persondata i system og sørge for, at du overholder reglerne. Derfor har vi hos Tellus Advokater valgt, at vi i dag kan hjælpe bedst ved at henvise til disse systemer, da de i vores øjne leverer en systematik og et overblik, som vi som advokatvirksomhed uden de tekniske systemer ikke kan matche.

Man risikerer bøder på op til fire procent af ens omsætning (opgjort på koncernniveau), hvis man overtræder reglerne, som i øvrigt baserer sig på en EU-forordning.

mip

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next