Landbruget går forrest med nye teknologier

På blot få år har landbruget oplevet en digitaliseringsgrad, som gør de fleste andre brancher misundelige, oplever rådgivningsselskab.

Landbrugssektoren har længe været et digitalt udstillingsvindue for andre sektorer – blandt andet når det gælder regnskabsproduktion. Økonomisystemet Summax er således landmandens foretrukne værktøj, når det drejer sig om håndtering og betaling af fakturaer.

Den generelle digitalisering af regnskabsdata hos den enkelte landmand er med til at sikre indsigt,  så landmanden hurtigt kan reagere på spild, manglende effektivitet eller andre faktorer, og dermed sikre en effektiv drift.

LandboNord har de seneste år rekrutteret flere specialiserede medarbejdere og investeret i nye teknologier, der gør rådgivningsvirksomheden til en af de førende indenfor digitalisering. Det betyder blandt andet, at landmanden i dag kan trække på et helt digitalt team, der arbejder dedikeret med både videreudvikling og nye innovative løsninger.

Giver muligheder

- Den teknologiske udvikling i landbruget går stærkt, og det giver nogle muligheder, som vi ikke havde tidligere. I dag er det for eksempel muligt at få et dag-til-dag-overblik over økonomien på bedriften, automatisk betaling og bogføring af fakturaer. Og med det nyeste skud på stammen, Godkendelsesflow, bliver det at godkende sine regninger inden betaling gjort endnu nemmere. Services, som ikke kendes fra ret mange andre brancher, siger Peter Heidemann,  der er digitaliseringskonsulent i LandboNord.

Selvom teknologien er udviklet i og for landbruget, er den også interessant for andre erhverv. Blandt andet små og mellemstore virksomheder.

- Vores kunder fra andre erhverv spænder vidt. Det er typisk håndværksmestre, men alt fra frisører, blomsterforretninger og restauranter har også stor glæde af blandt andet Summax. Med digitale produkter som elektronisk bilagsarkiv, automatisk data, Dashboard og nu også Godkendelsesflow bliver det administrative arbejde lettet markant, og det er blandt andet også her, fordelene ved digitaliseringen bliver meget synlige for den enkelte, siger Peter Heidemann.

pj

Læs også