CA-planteavler: - Der er fuld tillid til CO2-certifikaterne

Gårdejer Søren Ilsøe har netop fået taget jordprøver efter syv år med conservation agriculture og måler jordens kulstofindhold i praksis.

Søren Ilsøe (i gul jakke i hullet) understreger, at man ingen steder i Danmark indtil nu har nået et maksimum for, hvor meget kulstof og CO2, der kan lagres i jorden.
- Faktisk accelerer kulstofopbygningen gennem årerne med CA, da der bliver stadig flere regnorme og bioaktivitet i jorden, siger han. Foto: Jørgen P. Jensen
Søren Ilsøe (i gul jakke i hullet) understreger, at man ingen steder i Danmark indtil nu har nået et maksimum for, hvor meget kulstof og CO2, der kan lagres i jorden. - Faktisk accelerer kulstofopbygningen gennem årerne med CA, da der bliver stadig flere regnorme og bioaktivitet i jorden, siger han. Foto: Jørgen P. Jensen

Næstformand i Foreningen til reduceret jordbearbejdning i Danmark, gårdejer og planteavlsrådgiver Søren Ilsøe, Ringsted, siger i en kommentar til Effektivt Landbrug, at han ikke forstår den usikkerhed om CO2-lagring i jorden, som forskerne fra Aarhus Universitet udtrykker.

- Det er ikke rigtigt, at man ikke ud fra jordprøvers indhold af humus kan beregne, hvor meget CO2-ækvivalent, der er gemt i jorden.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Her kan du spare glyphosat
Ny rapport: Ingen behov for ændringer i brugen af pesticider
Giv os tid til at finde alternativer til pesticider
13 virkemidler til at nedsætte klimaaftrykket i marken
Ændret dyrkning kan sænke udslip af gasser
Nye forsøg bekræfter: Ingen pesticidrester i korn til fødevarer