PotatoEurope afvikles med maskiner og gæster

1.- 2. september omdannes store arealer i det nordlige Holland til verdens største kartoffeludstilling, som atter bliver afviklet med forventeligt 16.000 gæster og knap 300 udstillere.

Det var borgmesteren i den hollandske Noordoostpolder, Jan Westmaas, der for nylig fik æren af at sætte den danske Robotti i gang med den allerførste kartoffellægning i de store demo-arealer, som skal bruges til PotatoEurope-udstillingen i september. Foto: PotatoEurope Så gik Robotti i gang med at lægge kartofler på de 14 store demo-arealer. Op mod 30 hektar skal klargøres til PotatoEurope-udstillingen og dens 300 udstillere og maskindemonstrationer. Sådan så det ud på PotatoEurope i 2018 med demo i de udlagte kartoffelarealer. Og sådan skal det igen se ud i september i år med forventeligt 16.000 gæster.

Forberedelse af forsøgsmarkerne til den store PotatoEurope-udstilling i starten af september i den hollandske polder-by Lelystad er i fuld gang.

14 forskellige forsøgsarealer med kartofler skal igen lægge jord til store maskindemonstrationer med tusindvis af gæster, som ser, rører og prøvekører de mange kartoffelmaskiner fra op mod 300 udstillere.

Det er det hollandske landbrugsuniversitet i Wageningen, der står for anlæggelse af forsøgsområderne, der hver vil have særlige temaer i forbindelse med dyrkning af kartofler.

Skifter værtsland

Der er i lighed med tidligere år valgt et slogan for maskindemonstrationerne. I år bliver det »Hvad er nyt og hvad er fremtiden«.

- Med dette tema har organisationen til formål at give besøgende indsigt i den aktuelle udvikling i kartoffelindustrien samt et kig på sektorens fremtid, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

PotatoEurope arrangeres på skift i de fire værtslande Tyskland, Belgien, Frankrig og Holland, hvor sidstnævnte i år forventer 16.000 kartoffelinteresserede gæster fra hele verden på besøg.

Læs også