Fokus på biodiversitet i landbruget

Syngenta og Velas vil sammen sætte fokus på biodiversitet og de mange gode initiativer, de danske landmænd arbejder med på deres bedrifter. Samarbejdet er en fortsættelse af Syngentas »Bøndernes Blomstrende Ideer« der blev afholdt første gang i 2020.

Syngenta og Velas sætter sammen fokus på biodiversitet. Foto: Colourbox

Med Syngenta-initiativet »Bøndernes Blomstrende Ideer« er ønsket at fremhæve og hylde danske landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter.

I år er Velas med som partner i projektet.

- Landbruget gør allerede rigtig meget for at værne om naturen på deres ejendom. Jeg fornemmer, at flere og flere ønsker yderligere redskaber, nye vinkler og viden til at forvalte den natur, som allerede er på deres ejendom. Indsatsen bliver måske ikke altid set eller hørt, og det kan også være svært at vide, hvad der er den rigtige indsats for naturen. Derfor glæder jeg mig til sammen med Syngenta i dette projekt at øge fokus på natur og biodiversitet og samtidig brede budskabet ud til endnu flere landmænd. Projektet vil medføre at flere landmænd bliver opmærksomme på, hvor store naturværdier de rent faktisk har, og hvor vigtigt det er at passe på dem, siger Hanne Juncher Fris, Jagt- og naturplejekonsulent ved Velas.

Igen i år vil en jury af eksperter inden for biodiversitet bedømme de indsendte ideer og vil kåre de tre bedste ideer i Danmark. Vinderen modtager et Naturtjek fra Velas, der giver et indblik i, hvad der giver størst værdi i forhold til biodiversitet, og vinderen får identificeret små og store områder, der kan inddrages på bedriften.

- Vi er glade for at kunne gennemføre dette vigtige projekt sammen med Velas og sætte fokus på biodiversiteten og de gode initiativer, der foregår på de enkelte bedrifter. Vi er utrolig glade for den store opbakning, vi oplevede sidste år. Vi håber derfor på, at initiativet i år vil motivere endnu flere landmænd til at dele deres gode idéer og forhåbentlig også inspirere andre landmænd til at gøre det samme og at tænke biodiversitet ind i deres bedrift, siger Carina Skovmøller, chef for bæredygtighed, Public Affairs & kommunikation, i Syngenta Nordic.

I år består juryen af: Hanne Juncher Fris, Velas, Birte Boelt, Aarhus Universitet, Marie Louise Boisen Lendal, Frej, Niels Skovgaard, Landbo Ungdom og Steen Olsen, vinder af »Bøndernes Blomstrende Ideer« 2020.

På baggrund af juryens vurdering af de indsendte initiativer vil der blive udformet en juryrapport med en beskrivelse af alle initiativerne, der forhåbentlig kan være med til at skabe inspiration rundt på gårdene, til gavn for den samlede biodiversitet i Danmark.

Man kan tilmelde sig helt frem til oktober.

Læs også