Planteprotein skal nu fylde kødgryden
Stifteren af Organic Plant Protein, Ulrich Kern-Hansen, venter en stejlt stigende kurve for afsætning af sine planteprotein-produkter fra danskproducerede ærter og hestebønner og med en eksportandel på 90 procent.

Hjertet, og også hemmeligheden, bag de nye vegetariske og økologiske planteproteinprodukter Plante Mate er en særlig extruder-teknologi, der grundlæggende sender de afskallede ærter og hestebønner gennem en slags bageproces, fortæller Ulrich Kern-Hansen om sit nye industrieventyr. Fotos: Bøje Østerlund
Efter i en lang årrække at have drevet og udviklet den økologiske engrosvirksomhed Hanegal A/S, med blandt andet et stort udvalg af økologiske animalske produkter, skifter ægteparret bag, Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen, nu retning.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her