Bliv opdateret på planteproteiner

Agri Nord inviterer på studietur til Østjylland, hvor man kan få opdateret sin viden om anvendelse og dyrkning af planteproteiner.

Efterspørgslen på danske planteproteiner er stigende. Arkivfoto Studieturen går forbi Organic Plant Protein i Hedensted, hvor stifter og manager Ulrich Kern-Hansen tager imod. Arkivfoto: Flemming Erhard

- Aldrig før har der været så stor en interesse for at dyrke danske proteiner og bælgplanter, konstaterer økologikonsulent ved Agri Nord, Randi Wiborg Hansen, der i disse år ser danske landmænd øge andelen af arealer med hestebønner, lupiner og ærter til produktion af planteproteiner betragteligt for at imødekomme den stigende efterspørgsel på planteproteiner til foder og konsum.

Derfor inviterer Agri Nord den 22. september landmænd, som dyrker eller skal til at dyrke planteproteiner med på studietur til Østjylland.

Turen går blandt andet til Organic Plant Protein ved Hedensted, som er en af de virksomheder i Danmark, der er med i front for at udvikle planteproteiner til konsum.

Landmand og planteforædling

Udover Organic plant protein kommer turen også forbi Sejet Planteforædling, som fortæller om det arbejde, de laver med at udvikle sorter af hestebønner.

Dagen byder desuden på et besøg hos Søren Næsborg ved Skanderborg, som har 520 hektar økologisk planteavl. Han har gennem en årrække dyrket hestebønner, ærter og lupiner. Søren Næsborg har desuden et rigtig godt kendskab til maskiner og erfaring med skårlægning af afgrøderne inden høst.

- Turen er for dig, som gerne vil vide mere om planteproteiner. Måske du allerede dyrker bælgplanter til konsum eller foder, eller måske til gerne vil i gang med at tilføje flere bælgplanter til din markplan. Har du en erfagruppe er turen også en oplagt mulighed for jer, lyder det fra Randi Wiborg Hansen.

Læs også