Ærespris uddelt for første gang

»Det Knækkede Plovskær« blev på generalforsamlingen i FRDK tildelt to ildsjæle inden for pløjefri dyrkning.

Søren Ilsøe og Niels Damsgaard Hansen blev tildelt »Det Knækkede Plovskær« på generalforsamlingen i Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK).

Den nyindstiftede pris vil fremover blive uddelt én gang om året til personer, som gennem deres virke har bidraget til kendskab og udbredelse af pløjefri dyrkning i Danmark.

Ved uddelingen blev Niels Damsgaard Hansen fremhævet for at have sat pløjefri dyrkning på dagsordenen i den brede politiske verden, og formand Henrik Terp gav Niels Damsgaard Hansen en stor del af æren for, at foreningen er, hvor den er i dag.

- Du har energi og virketrang. Havde du været barn i dag, tænker jeg, du havde én eller anden bogstavkombination, som ikke nødvendigvis var FRDK, sagde Henrik Terp.

Ikke hvem som helst

- Det er ikke hvem som helst, vi tager afsked med i dag. Du er om nogen conservation agricultures godfather, sagde Henrik Terp om Søren Ilsøe, som også fik tildelt »Det Knækkede Plovskær«.

I FRDK er der ikke helt klarhed over, hvor længe Søren Ilsøe har været en del af foreningen, men det er mindst 20 år. Efter de mange år genopstillede Søren Ilsøe ikke til foreningens betyrelse.

- Du er nysgerrig og videbegærlig. Du er nok et årti foran din tid. Indimellem for nogen måske kontroversiel, men vi er jo ikke en forening, hvor vi sidder og klapper hinanden på lårene. Det er svært at overvurdere den betydning, du har haft for foreningen og pløjefri dyrkning og conservation agriculture i Danmark, lød det fra formanden.

Læs også