Landmand offentliggør beregningsmodel: Find dine oplagte brakarealer

Rigtig mange landmænd kan udtage fire procent af deres areal til biodiversitet, uden det koster noget på bundlinjen. Det viser en beregningsmodel udarbejdet af Klitgaard Agro, som FRDK netop har offentliggjort på sin hjemmeside.

I mange tilfælde kan der tages arealer ud til biodiversitet, uden at det udløser tab på ejendommen, hvis man tager kiler og hjørner ud, så det bliver mere effektivt og dermed billigere at drive markerne. Her på Klitgaard Agro drev man tidligere marken i forlængelse af åen. Det gør man ikke mere, fordi det kostede for meget at ligge og køre efter det korn, der var derinde. I dag er jorden taget ud til naturformål. FRDK vil med den nye beregner inspirere de danske landmænd til, hvordan man på bedst mulig måde kan opfylde de kommende krav, hvis de har arealer, der kan svare sig at tage ud af drift, siger formand for FRDK, Henrik Terp. Michael Bundgaards brakberegner er tilgængelig på FRDK's hjemmeside. Du kan komme direkte ind på siden ved at scanne QR-koden på din mobil her.

Da Michael Bundgaard fra Klitgaard i Effektivt Landbrug den 29. august fortalte om sin tilgang til braklægning og dermed til CAP-reformens kommende krav om fire procent brak, affødte det i de følgende dage flere reaktioner i avisen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også