Når høsten af hampfrø er overstået: - Man bliver let begejstret over mulighederne

I år er der kontrakter på 600 hektar hamp ude hos danske landmænd og udelukkende til økologiske frøprodukter. Men ambitionerne er langt større. - Når vi kommer op på et større antal hektar med hamp, vil vi se på anvendelsen af stængler og blade. Der er enorme muligheder gemt i hampplanterne, fastslår Henrik Rendbøll fra Dava Foods Ingredients, som er en del af Danish Agro-koncernen.

Henrik Rendbøll startede hos Møllerup Brands i 2015 for at lave en branding af produktionen på Møllerup Gods.

- Jeg savnede dog mere end den igangværende produktion af græsfrø, hvede og raps. Pludselig en dag var der sået 30 hektar hamp, som skulle bruges til en test af fibermåtter. Vi besluttede derfor også at se på, hvilke produkter der kunne laves af frøene.

Det viste sig, at der var enorme muligheder gemt i hampplanterne.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også