Ny minister har fokus på sanktioner over for landmænd

Fødevareminister Jacob Jensen (V) lover at se på, om landmænd i nogle tilfælde sanktioneres urimeligt eller for hårdt.

- Det skal være lettere at være landmand, understregede den nye fødevareminister Jacob Jensen (V), der var inviteret til at tale på plantesektionen i Landbrug & Fødevarers årsmøde i Herning.

Her varslede Jacob Jensen, at han vil sætte et arbejde i gang, hvor myndighederne vil gennemgå alle de sanktioner, der er i erhvervslivet, herunder landmænd.

- Der er brodne kar i alle brancher, det gælder også landmænd. Og dem skal vi selvfølgelig finde og slå ned på og sanktionere. Men jeg hører også eksempler fra tid til anden, hvor det måske giver mindre mening med den måde, som vi sanktionerer på, i forhold til, hvad forseelsen egentlig går ud på.

- Så jeg siger bare til jer i dag: Det vil jeg gerne være med til at sætte et arbejde i gang omkring, og jeg kommer til at følge op på, at vi får gennemgået alle de her ting, så der kommer proportionalitet i tingene i alt det, jeg overhovedet kan påvirke, lovede fødevareministeren.

- Det gælder også i forhold til den måde, som vi arbejder på i styrelsen. Der kan man også heldigvis i de fleste tilfælde opleve, at det er gode mennesker, der kommer ud og kontrollerer, og som vil landbruget det godt.

- De har også nogle forudsætninger, de arbejder under. Jeg vil gerne arbejde videre sammen med de gode folk i styrelsen på, at når man er ude på kontrolbesøg, så er det også en form for rådgivende service, så det ikke er bødeblokken, der står først.

Ser frem til at samarbejde

- Men der også skal slås ned, hvis der er nogen, der vil bryde reglerne, lød det fra fødevareministeren, der ikke lagde skjul på, at han ser frem til at samarbejde med organisationer, landmænd, osv., i den kommende tid.

- I vil forhåbentlig se mig mange gange på landevejen og til arrangementer – det lægger jeg stor vægt på. Jeg er stolt af at kunne være en lille del af et stolt og stort erhverv og kunne være med til at sætte retningen for det. For Danmark er et landbrugsland, og sådan skal det blive ved med at være, fastslog Jacob Jensen på plantekongressen.

Læs også