Sund Jord-dag afholdes i marken på Aagaard Gods

- I år har vi særlig fokus på økonomien i et landbrug, der dyrkes med conservation agriculture, lyder det fra Agrovi, der i flere år har holdt arrangementet Sund Jord.

Agrovis Sund Jord-dag har tidligere år været afholdt helt eller delvist indendørs - her fra sidste års arrangement. Foto: Jesper Hallgren

Som noget nyt er arrangementet Sund Jord flyttet fra de tidligere års indendørs lokaler med en række teoretiske indlæg. I år foregår arrangementet ude i marken med mere praktiske demonstrationer af conservation agriculture (CA).

Det oplyser Agrovi, der igen i år indbyder alle interesserede til at høre om og se på CA og de fordele, som dette dyrkningsprincip har.

Sund Jord-arrangementet afvikles derfor i marken på Aagaard Gods ved Gørlev i Vestsjælland tirsdag den 31. oktober fra klokken 9.00, hvor godsets markbrug præsenteres.

Derefter går man i marken for at se strategier for beskidte marker inden vinteren, kontrol af væselhale i vintersæd, snakke startgødskning og kontrol af snegle samt se på maskinparken til CA.

Efter frokost er der faglige indlæg om økonomi ved CA, og om hvordan man sikrer stabilitet ved CA-dyrkningen i fremtiden.

Det koster 349 kroner at deltage, og tilmelding foretages på Agrovis hjemmeside.

Læs også