Fremtidens landmænd hædret i Herning

Onsdag blev priserne Fremtidens Landmand uddelt i forbindelse med Plantekongres i Herning, i de tre kategorier; affsætning, bæredygtighed og teknologi.

Der var hyldes, hæder og applaus, da Merete Juhl, direktør i Landbrug & Fødevarer, præsenterede priserne i tre kategroerit under fællesbetegnelsen Fremtidens Landmand i kategorierne afsætning, bæredygtighed og teknologi.

- Selve titlen Fremtidens Landmand, synes jeg virkelig, indrammer alt det, som landbruget er. Alt det, som landbruget står for. Landbruget har som erhverv altid spillet en afgørende rolle for Danmark. Danske landmænd har altid formået at udvise lige præcis den arbejdsomhed og nytænkning, som det har krævet at udvikle erhvervet gennem skiftende tider, sagde Merete Juhl fra scenen til de cirka 1.600 deltagere på plantekongressen før uddelingen.

Afsætning

I kategorien afsætning fik Nikolaj Dalsgaard og Andreas Barsøe prisen og den medfølgende check på 25.000 kroner. De står bag Dalsgaard & Barsøe, et økologisk og biodynamisk landbrug med planteavl, stude og kyllingeproduktion, og de modtog prisen fordi de adskiller sig fra flertallet ved at placere sig tættere på forbrugerne, og fordi alle produkter fra virksomheden ender i Danmark.

Bæredygtighed

I kategorien bæredygtighed var det Martin Molbo, der fik hæderen. Han arbejder med bæredygtighed i alle aspekter af sin virksomhed. Han er gået all-in på sundhed i jorden gennem dyrkningskonceptet Conservation Agriculture, men det er også hans fokus på social bæredygtighed og hans engagement i lokalsamfundet, der var medvirkende til at han fik prisen..

Teknologi

I kategorien teknologi gik prisen til Simon Klarskov Frandsen,. Han driver et stort planteavlsbrug på Sjælland med fokus på frø og specialafgrøder sammen med sine forældre. Her kombinerer de stordrift med nørderi ned i de mindste detaljer. Det har gjort ejendommen til et fyrtårn indenfor blandt andet rækkedyrkning af frø.

Fremtidens Landmand uddeles af LandbrugsMedierne og sponsoreres af Bridgestone, Jyske Bank, Sagro, Yara Danmark og L&F Sektor for Planter.

Læs også