Blomsterstriber giver høj aktivitet

Formanden for Djursland Landboforening er overrasket over aktiviteten omkring blomsterstriberne på hans marker.

»Ta’ endelig en buket med hjem. Hilsen din landmand«, står der på de skilte, der er placeret midt i de blomsterstriber, som 27 landmænd på Djursland, valgte at få etableret i foråret.

En af de landmænd, som har fået lavet en blomsterstribe, er Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening. Han holder til ved Ørsted, og han kan berette om en ualmindelig høj aktivitet ved sine striber, hvor græsset i rabatten er slidt ned, og der er op mod 25 besøgende om dagen.

- Blomsterne står så flot. Jeg er forbavset over, at der stadig kan være flere tilbage. Der holder altid en bil parkeret med besøgende, som er ude for at plukke en buket. Det er herligt, lyder det begejstret fra landmanden.

Helt overvældet

I alt har de 27 djurslandske landmænd i alt fået etableret 7 kilometer blomsterstriber, der ikke kun giver smukke farver i landskabet, men også er til glæde for både insekter, dyr og ikke mindst lokalsamfundet.

- Jeg har fået så mange søde tilkendegivelser fra folk, som er glade for at kunne plukke en buket med hjem. Jeg er faktisk overvældet over, at de har taget så godt imod blomsterstriberne. I det hele taget har jeg snakket med rigtig mange folk, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det er første år, at vi har blomsterstriberne, men næste år vil vi forsøge at lave et kort over de steder, hvor striberne står. Det er der rigtig mange, der har efterspurgt, fortæller Hans Gæmelke.

Altid en buket på bordet

En af de mange besøgende, som har været forbi blomsterstriberne på Djursland, er Hanna Primby. Hun bor til dagligt i Randers, men er det meste af året fastligger på en campingplads på Norddjurs.

- Jeg synes, det er helt fantastisk, det landmændene har gjort. De er med til at gøre det så smukt. Vi kører ud til Fornæs Fyr og plukker en smuk buket til bordet, og når så den bliver træt, så kører vi ud og plukker en ny, lyder det fra Hanna Primby, som også har lagt billeder af de fine flotte buketter på Djursland Landboforenings facebookside.

- Jeg synes, det er vigtigt at tilkendegive overfor landmændene, at det er rart, det de gør. De får så megen skæld ud, men så skal de også have ros, når de gør noget godt, understreger hun.

Det er ikke kun Hans Gæmelke, som kan berette om heftig besøgsaktivitet ved blosterstriberne, det gælder faktisk over hele linjen af landmænd, som alle er meget positivt overraskede over den store interesse.

cc

Læs også