bannerPos

Bornholmere fik inspiration på Lolland

Bornholmske frugtavlere så på blandt andet æbler og kirsebær på Fejø og Lolland. Foto: Bornholms Landbrug & Fødevarer
14-05-2019 12:25
Producenter fra Bornholms fødevareklynge blev klogere på andres frugtfremstilling.

I sidste uge tog en række producenter og aktører fra Bornholms fødevareklynge på tur til Lolland, blandt andet for at deltage i Madens Folkemøde på Engestofte Gods. Turen gik også forbi Frederiksdal Kirsebærvin og Fejø, som er kendt for deres frugtproduktion.

Brith & Henrik Messerschmidt fra Krogsholm Frugt deltog i turen og oplevede værdien af netværksturen.

- Det var dejligt at få inspiration til udvikling. Men også turde at være tro mod ens eget koncept, fokusere på kerneforretningen og på egne evner, siger Brith Messerschmidt.

Vinproduktion i tidligere kostald

Mødet med Frederiksdal Kirsebærvin gjorde også et stort indtryk. Der dyrkes 40 hektar med kirsebær, som udgør 50 procent af godset omsætning, men kun 10 procent af arealet.

Produktionen af vin tog først for alvor fart i 2006, hvor den tidligere kostald blev ombygget. Henrik Messerschmidt beskriver mødet således:

- Det kræver stort mod at gå nye veje og finde stærke samarbejdspartnere, der kan bidrage til at udvikle en virksomhed. Men Frederiksdal Kirsebærvin er et godt eksempel på hvordan det kan gøres.

Bornholms fødevareklynge er forankret i Bornholms Landbrug & Fødevarer, i et partnerskab mellem Gourmet Bornholm og BRK og støttet af midler fra EU-regionalfond samt Bornholms Vækstforum.

laj

DLG sætter ny retning for sin danske forretning

Som et led i koncernstrategien Leading the Way 2021 sætter DLG nu en ny retning for sin danske forretning.

Det er så nemt at skælde landbruget ud

Landbruget får skæld ud for ikke at lave minivådområder, m.v., men det skyldes, at Landbrugsstyrelsen og en række kommuner ikke har været gearet til opgaven, skriver formanden for Landbrug & Fødevarer Østjylland.

Højesteret gav skatteyder mulighed for at vælge om i selvangivelsen

Hvis en skatteyder havde været klar over, at skattemyn­dig­hederne ikke ville godkende tab på blandt andet aktier som fradragsberettiget, ville han have selvangivet sine lån anderledes. Derfor havde han krav på omvalg, fastslår Højesteret i en dom.

Kan traktorerne klare det finske klima, kan de klare sig under alle forhold

Valtras testfolk kører de nye traktorer 800 km nordpå til det barske Lapland. Og i fabrikkens testcenter fryses de ned til minus 40 grader.

19 danske landmænd besøger finske Valtra i denne uge

Selv om der i dag sælges en del færre traktorer i Danmark end for få år siden, sælges der nu flere hestekræfter. En gruppe danske landmænd så i onsdags på produktionen af moderne traktorer, der er skræddersyede efter individuelle ønsker.

Ny udbyder af autovacciner

I september 2019 blev det meldt ud, at DTU Veterinærinstituttet ikke længere kunne modtage ordrer på autovacciner efter den 11. oktober 2019. Nu er en ny udbyder fundet.
Side 1 af 1757 (35121 artikler)Prev1234567175517561757Next