Bornholmere fik inspiration på Lolland
Producenter fra Bornholms fødevareklynge blev klogere på andres frugtfremstilling.

Bornholmske frugtavlere så på blandt andet æbler og kirsebær på Fejø og Lolland. Foto: Bornholms Landbrug & Fødevarer
I sidste uge tog en række producenter og aktører fra Bornholms fødevareklynge på tur til Lolland, blandt andet for at deltage i Madens Folkemøde på Engestofte Gods. Turen gik også forbi Frederiksdal Kirsebærvin og Fejø, som er kendt for deres frugtproduktion.
Brith & Henrik Messerschmidt fra Krogsholm Frugt deltog i turen og oplevede værdien af netværksturen.
- Det var dejligt at få inspiration til udvikling. Men også turde at være tro mod ens eget koncept, fokusere på kerneforretningen og på egne evner, siger Brith Messerschmidt.
Vinproduktion i tidligere kostald
Mødet med Frederiksdal Kirsebærvin gjorde også et stort indtryk. Der dyrkes 40 hektar med kirsebær, som udgør 50 procent af godset omsætning, men kun 10 procent af arealet.
Produktionen af vin tog først for alvor fart i 2006, hvor den tidligere kostald blev ombygget. Henrik Messerschmidt beskriver mødet således:
- Det kræver stort mod at gå nye veje og finde stærke samarbejdspartnere, der kan bidrage til at udvikle en virksomhed. Men Frederiksdal Kirsebærvin er et godt eksempel på hvordan det kan gøres.
Bornholms fødevareklynge er forankret i Bornholms Landbrug & Fødevarer, i et partnerskab mellem Gourmet Bornholm og BRK og støttet af midler fra EU-regionalfond samt Bornholms Vækstforum.
laj