bannerPos

Dagens acontoudbetaling viser et stabilt frømarked

Fra tidligere års DLF-avlermøde i Vordingborg. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
11-12-2019 07:55
Efter rekordsalg af græsfrø til nyanlæg efter tørkeskader i 2018 viser DLF’s igangværende frøsalg af den store 2019-høst et mere normaliseret marked med uændrede priser eller for enkelte arter lidt faldende priser.

Den foreløbige acontoudbetaling fra DLF, der kommer ind på avlernes konti i dag, imødeses af mange med særlig interesse, da den giver en aktuel melding om afregningen af årets frøhøst.

- I forhold til acontobetalingen i december sidste år ligger nogle af frøarterne på samme prisniveau og for enkelte arter er priserne faldet lidt fra det rekordstore eksportsalg fra Danmark året før, fortæller kommunikationsc

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.

Manglende service på foderblanderen kan koste to kg mælk pr. ko dagligt

Man glemmer ofte, at 50-60 procent af alle omkostningerne i mælkeproduktionen går igennem fuldfoderblanderen. Ifølge rådgiver ofrer nogle mælkeproducenter ikke blanderens service nok fokus.
Side 1 af 1897 (37925 artikler)Prev1234567189518961897Next