bannerPos

DLG: Vi vil gerne blive klogere på hestebønner

- Vi ved for lidt om dyrkningen, og der er kun nogle få pionerer inden for området, sagde Lars Olsen, konsulent hos DLG, da DLG sammen med Sejet Planteforædling holdt Innovationdage onsdag og torsdag.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
21-06-2019 10:03
- Vi ved for lidt og satser nu hårdt på at blive klogere, lød det fra DLG, der på Innovationsdagene fremviste seks forskellige bud på dyrkningen af hestebønner.

Dyrkningen af hestebønner var katastrofal sidste år, og flere har derfor ikke haft mod på at gentage forsøget med den forholdsvis uprøvede afgrøde.

- Vi ved for lidt om dyrkningen, og der er kun nogle få pionerer indenfor området, sagde Lars Olsen, konsulent hos DLG og henviste til, at DLG vil gøre deres for, at der bliver lavet om på den situation.

- For eksempel har vi på Sejet Planteforædling vores egen h

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.

- Det er saftsuseme noget svineri

Hos Bæredygtigt Landbrug mener man, at det er en klokkeklar politisk beslutning at droppe år 1900 som referenceår i vandplanerne.
Side 1 af 1850 (36992 artikler)Prev1234567184818491850Next