bannerPos

Drænvand giver mere vand i vandingssæsonen

Den 40.000 kubikmeter store lagune er tætnet mod havsiden (se øverst til højre) for at undgå udsivning af næringsrigt vand og indtrængning af salt.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-09-2020 13:10
Firmaet Scanregn har gennem årene set et stigende behov for vandingsvand fra andre kilder end grundvandet. På Orenæs Gods på Falster benytter de med succes det drænvand der ellers var endt i havet til vanding af markerne.

De seneste år har man på Orenæs Gods ved Nørre Alslev på Falster fundet det svært at konkurrere på bulkvarer som korn. De er derfor begyndt at tænke i at omlægge landbruget til et sædskifte med en højere andel højværdiafgrøder og samtidig øge dyrkningssikkerheden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next