bannerPos

Få styr på spredningen af din gødning

Spredebakkerne benyttes til at foretage en spredetest, så man får klarhed over, hvorvidt gødningen spredes korrekt.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
25-02-2020 09:00
Når gødningssæsonen går i gang, begynder landmænd landet over at gøre deres gødningsspredere klar til kamp. Dog er der en tendens til, at man glemmer at tage de forholdsregler, der skal til for, at man får mest muligt ud af den gødning, man investerer i. Yara og Bredal mener begge, at man skal tænke sig om, da gødskning er et af de steder, der er mulighed for optimering.

Gødskningssæsonen melder som sædvanligt sin ankomst, når vi rammer februar-marts måned, og de danske landmænd skal igen i gang med at gøre deres spredere klar. Et af de steder, hvor man som landmand kan optimere på brugen af sin gødning, er ved spredningen. Mange landmænd springer ofte spredetesten over, da de i marken ikke visuelt kan se konsekvenserne af deres spredning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next