Gødningstildeling til kløvergræsmarker står for døren

Kløvergræsmarkerne skal gerne tildeles gødning mellem 15. marts og 1. april, hvis deres vækstpotentiale skal udnyttes optimalt. Men den megen vand i jorden kommer flere steder i vejen for rettidig omhu.

Planteavlskonsulent Peter Ditlevsen, Velas, anbefaler, at der tildeles gødning til græsmarkerne mellem den 15. marts og 1. april forudsat, at markerne bliver tørre nok til at køre på. Andelen af kløver ligger i andenårs-marken omkring de 30 procent. Der ligger stadig en del vand på markerne. Er de større søer ikke forsvundet inden 1. april, anbefaler planteavlskonsulent, at der alligevel tildeles gødning til de dele af marker, det er muligt at køre i.

Fra 15. marts og godt 14 dage frem er det optimalt at tildele kløvergræsmarkerne gødning, hvis marken er tilnærmelsesvis tør og til at køre på.

- Vi har kraftige marker, der er i god vækst. Vi har haft en lun vinter, så mineraliseringen har været i gang længe. Det er ved at være, hvis vi skal have startet kløvergræsmarkerne korrekt op, siger planteavlskonsulent Peter Ditlevsen, Velas.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også