bannerPos

Gylle er det største problem

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
20-02-2020 23:00
På Kibæk Maskinstation ved Herning kan lastbiler endnu finde ledig gylletankkapacitet rundt omkring. Men ikke ret længe endnu.

- Vi får et kæmpeproblem, hvis det fortsætter med at regne de næste 14 dage, fastslår Klemen Pedersen, medejer af Kibæk Maskinstation sydvest for Herning.

- Indtil videre har vi kunnet løse problemet med opbevaring af gylle ved at lade vores lastbiler køre rundt til landmænd, der har ledig plads i deres gylletank. Men det bliver ikke ved med at gå.

På den store midtjyske maskinstation ser man endnu forholdsvis roligt på situationen med våde marker, man absolut ikke kan køre på.

Alt ligger stille

Normalt vil der være god gang i udkørslen i området ved Kibæk Maskinstation.

- Men folk holder generelt lav profil og ingen spørger på udkørsel af noget. Endnu ser vi dog ikke noget katastrofalt i at markerne er så våde, fastslår Klemen Pedersen.

Han vurderer, at sætter det i med tørt vejr kan de første sandjordsmarker tåle færdsel efter en uge, mens der mindst går en måned med de lavtliggende jorde.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36118 artikler)Prev1234567180418051806Next