bannerPos

MFO-græsudlæg: Høst hovedafgrøden senest på tirsdag

Redaktionen

17-08-2019 13:55

For at MFO-græsudlæg i korn kan tælle med til opfyldelsen af MFO, skal hovedafgrøden være høstet senest 20. august.

Man må ifølge EU-reglerne ikke bruge plantebeskyttelsesmidler i MFO-græsudlæg i en periode på minimum otte uger efter høst af hovedafgrøden. For at muliggøre destruktion af græsudlægget til den generelle destruktionsfrist 20. oktober, er der derfor krav om, at hovedafgrøden er høstet senest 20. august.

Det er muligt at få to ugers udsættelse af høstdatoen. Det kræver kontakt til Landbrugsstyrelsen. Den seneste høstdato af hovedafgrøden kan udsættes til 3. september. Bemærk, at det samtidig er nødvendigt at udskyde den tidligste destruktionsdato for MFO-græsudlæg til 29. oktober.

Udsættelsen vil altid være to uger, og den vil gælde for alle marker med MFO-græsudlæg. Dette er uanset, om man kun måtte have brug for udsættelsen på nogle marker med MFO-græsudlæg.

hl

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next