bannerPos

MFO-græsudlæg: Høst hovedafgrøden senest på tirsdag

For at MFO-græsudlæg i korn kan tælle med til opfyldelsen af MFO, skal hovedafgrøden være høstet senest 20. august.

Man må ifølge EU-reglerne ikke bruge plantebeskyttelsesmidler i MFO-græsudlæg i en periode på minimum otte uger efter høst af hovedafgrøden. For at muliggøre destruktion af græsudlægget til den generelle destruktionsfrist 20. oktober, er der derfor krav om, at hovedafgrøden er høstet senest 20. august.

Det er muligt at få to ugers udsættelse af høstdatoen. Det kræver kontakt til Landbrugsstyrelsen. Den seneste høstdato af hovedafgrøden kan udsættes til 3. september. Bemærk, at det samtidig er nødvendigt at udskyde den tidligste destruktionsdato for MFO-græsudlæg til 29. oktober.

Udsættelsen vil altid være to uger, og den vil gælde for alle marker med MFO-græsudlæg. Dette er uanset, om man kun måtte have brug for udsættelsen på nogle marker med MFO-græsudlæg.

hl

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next