bannerPos

Hvad gør vi med de mange efterafgrøder?

- Tilskudssatsen på 500 kroner til målrettede efterafgrøder bør være minimum det dobbelte, påpeger Henrik Severin, bedriftsrådgiver i Agrocom.dk. Foto: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
29-11-2019 08:27
Kravet om 600.000 hektar med efterafgrøder skal sandsynligvis håndteres i praksis om meget kort tid. Vi har spurgt rådgiver Henrik Severin, Agrocom.dk, om et bud herpå.

Henrik Severin har knap 30 års erfaring som driftsleder på godserne Svenstrup & Giesegaard, Ravnholt og Lammehave. I dag er han selvstændig bedriftsrådgiver i firmaet Agrocom.dk blandt andet indenfor driftsledelse og markdrift.

- Et eksempel fra min egen erfaring fra 11 år på Svenstrup & Giesegaard, hvor vi kørte pløjefri dyrkning, er, at vi i princippet såede efterafgrøder i alle marker, hvor vi skulle have vårsæd.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next