Kartoffelhøsten udfordret af regn

Jørgen Nederby, Tuesbøl Kartofler, Brørup, er godt i gang med optagning af de melkartofler, han løbende skal levere til fabrikken i Toftlund året ud. Den seneste uge har været udfordret på de store mængder regn, men de positive forventninger er intakte, og udbyttet forventes omkring middel.

Effektivt Landbrug har fulgt Jørgen Nederby og Tuesbøl Kartofler ved Brørup gennem en hel sæson og takker nu af for denne gang. Sidste artikel markerer, hvor vi begyndte – ved optagningen af kartoflerne. I år forventes en middel høst. Der leveres 20 træk med kartofler til kartoffelmelsfabrikken i Toftlund om ugen. Læggekartoflerne kom op, mens det stadig var godt vejr i september. De ser rigtig fine ud og ligger nu på lager ved 12 grader – og skal gerne ende på 3,5 grader i løbet af små tre uger. Alle kartofler bliver tørret næsten tørre i containeren for at sikre holdbarheden.

- Det er vådt. Vi fik 71 millimeter i sidste weekenden og i fredags fik vi 25 millimeter, selvom DMI slet ingen vand havde på radaren, så vejrudsigten er svær at regne med, siger Jørgen Nederby, Tuesbøl Kartofler ved Brørup og understreger, at han har arealer, han ikke kan komme til at køre på.

Han håber på en tør oktober måned, så han kan få gjort de sidste marker klar til vintersæden.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også