bannerPos

Kartoffelhøsten udfordret af regn

Jørgen Nederby forventer at være færdig med at tage kartoflerne op midt i november. Indtil da er der travlhed i markerne

Henriette Lemvig

Fagjournalist
10-10-2019 07:54
Jørgen Nederby, Tuesbøl Kartofler, Brørup, er godt i gang med optagning af de melkartofler, han løbende skal levere til fabrikken i Toftlund året ud. Den seneste uge har været udfordret på de store mængder regn, men de positive forventninger er intakte, og udbyttet forventes omkring middel.

- Det er vådt. Vi fik 71 millimeter i sidste weekenden og i fredags fik vi 25 millimeter, selvom DMI slet ingen vand havde på radaren, så vejrudsigten er svær at regne med, siger Jørgen Nederby, Tuesbøl Kartofler ved Brørup og understreger, at han har arealer, han ikke kan komme til at køre på.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next