Kohberg satser på danskdyrket korn
Det danskejede bageri har besluttet at bage alt brød med dansk mel til gavn for klimaet, fødevaresikkerheden og de danske landmænd. I den forbindelse introducerer Kohberg et nyt logo i rød/hvide farver, der guider forbrugerne til at vælge rugbrød og hvedebrød bagt med dansk mel.

Et nyt logo på brødposerne fortæller, at Kohberg bager med dansk mel. Bageriets fokus på danske råvarer er også med til at støtte udviklingen i dansk landbrug.
BRØD - Vores bagerier bruger store mængder mel, og så betyder det rigtigt meget, hvor melet kommer fra. Ved at bage med dansk mel udleder det enkelte brød cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet. Hos Kohberg vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel - og her kan vi faktisk gøre en forskel, siger René Normann Christensen, administrerende direktør i Kohberg Bakery Group.
Siden Kohberg blev grundlagt i 1969, har bageriet været danskejet, og rødderne er stadig solidt plantet i Bolderslev i Sønderjylland. Med dansk baggrund og historie er det også vigtigt for den familieejede virksomhed at bruge dansk mel og råvarer.
- Ved at købe dansk mel støtter vi danske landmænd, og samtidig er Kohberg med til at sikre danske arbejdspladser både i landbruget og i brancher, der leverer varer og service til landbruget. Vi vil gerne reinvestere i det samfund, vi selv har været en del af i 50 år - det betyder meget, at vi på den måde giver noget tilbage, siger René Normann Christensen.
Siden Kohberg blev grundlagt i 1969, har bageriet været danskejet, og rødderne er stadig solidt plantet i Bolderslev i Sønderjylland. Med dansk baggrund og historie er det også vigtigt for den familieejede virksomhed at bruge dansk mel og råvarer.
- Ved at købe dansk mel støtter vi danske landmænd, og samtidig er Kohberg med til at sikre danske arbejdspladser både i landbruget og i brancher, der leverer varer og service til landbruget. Vi vil gerne reinvestere i det samfund, vi selv har været en del af i 50 år - det betyder meget, at vi på den måde giver noget tilbage, siger René Normann Christensen.
Opbakning fra Landbrug & Fødevarer
Hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er der glæde over, at Kohberg støtter udviklingen i dansk landbrug ved at bage med dansk mel.
- Det er meget positivt, at Kohberg nu bruger dansk mel. Det danske korn er produceret under nogle skrappere miljøkrav end i udlandet, så de danske forbrugere får et produkt, hvor der er taget ekstra ansvar for vores miljø og klima. At Kohberg vælger dansk mel giver også jobs i hele værdikæden til gavn for den danske samfundsøkonomi, siger direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer.
Kohberg har længe brugt dansk rug i de mange kendte rugbrød, og siden 1. december Kohberg bagt med dansk rug og dansk hvede både i de konventionelle og de økologiske brød. Og netop den høje fødevaresikkerhed er vigtig for bageriet.
- Det gør en forskel, at vi bager med dansk mel - og nu siger vi det højt. Vi viser forbrugerne, at når de vælger et Kohberg-brød, så vælger de også et brød, der er bagt i Danmark af uddannede bagere og af dansk mel. Det gør vi for klimaets skyld, og fordi de danske råvarer har en høj fødevaresikkerhed. Af samme grund har Kohberg også valgt, at alt vores mel er fra korn dyrket uden stråforkortere og uden sprøjtemidler med glyphosat, siger René Normann Christensen.
"Dansk mel"-logoet introduceres løbende på poserne til Kohbergs brød.
- Vi bruger selvfølgelig de gamle poser op først. Derfor kan der gå lidt tid, inden alle brød har nye brødposer med logo. Men melet er dansk - både rug og hvede, og det gælder alle de brød, vi bager i vores tre bagerier, siger René Normann Christensen.