bannerPos

Forskning: Nyttedyr stortrives ved conservation agriculture

- Optælleringer i 2018 viste i starten af maj cirka ti gange flere overfladelevende springhaler i parcellerne med conservation agriculture sammenlignet med de pløjede parceller, oplyser forskere fra Aarhus Universitet på den kommende Plantekongres.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
09-01-2019 12:41
På næste uges Plantekongres præsenteres nye målinger fra 2018 af antal nytte- og skadedyr på jordoverfladen ved henholdsvis pløjning og forskellige grader af reduceret jordbehandling.

En pløjning vender markoverfladens dyr ned i 25 centimeters dybde, hvilket langt de fleste ikke overlever.Pløjning medvirker derfor til at kontrollere skadedyr som for eksempel snegle, men dræber også masser af nyttedyr og ødelægger nyttedyrenes livsgrundlag.Det fastslår forskerne Tina Houlborg, Stine Slotsbo og Jørgen Axelsen fra Aarhus Universitet, der på den kommende Plantekongres i næste uge vil præsentere resultater fra o

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next