bannerPos

Usikkerhed om gråskimmel

Der ses ikke store kvalitetsforringelser af løgene, selvom høsten har været vanskeliggjort af store vandmængder. Dog anbefaler konsulent stor bevågenhed på de løg, der er kørt ind under våde forhold, primært med henblik på gråskimmel.
12-11-2019 22:54

Der skal ifølge konsulenten være stor bevågenhed på de løg, der er kørt ind under de våde forhold.

- Jeg ser ikke store kvalitetsforringelser, men det er jo usikkert, hvor meget gråskimmel der kommer, som følge af, at løgene har ligget længe på marken, og at de har været våde meget af tiden, siger Peder Krogsgaard, konsulent Hortiadvice.

- Der skal tørres længere end normalt, også selvom løgene ikke havde grøn top ved indlagring, lyder anbefalingen.

Der er stadig omkring fem procent af løgene på marken, og konsulenten forventer ikke, at det er alle løg, der kommer i hus, da der stadig er arealer, hvor der slet ikke kan køres.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next