bannerPos

Vidt forskellige strategier i Hvede 2.0-parcellerne

En enkelt bladslusefamilie kunne i går findes i KWS Zyatt vinterhvede. – Men ellers har vi nærmest ingen skadedyr set i år og ingen sprøjtning mod skadedyr foretaget i vinterraps eller vintersæd, siger Lasse Niebuhr, der dog her overvejer, om den kommende sidste svampesprøjtning skal tilsættes et skadedyrsmiddel.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
12-06-2019 10:49
Tre firmaer konkurrerer mod Svenstrup-Giesegaard i valg af dyrkningsstrategi i vinterhvede. – Vi har valgt en helt anden gødningsstrategi end Yara, fortæller afgrødemanager Lasse Niebuhr fra Svenstrup-Giesgaard.

De seneste par uger har virkeligt været gode ved afgrøderne.

- Efter en varm og tør april fik vi en kold maj med flere frostnætter i træk. Det gav uens spiring af vårsæd og spinat – noget som vi stadig kan se og som måske vil påvirke høsten, fortæller afgrødemanager Lasse Niebuhr, Svenstrup og Giesegaard landbrug på Midtsjælland.

- Vi var bekymrede i ugerne efter, at vårbyggen var s&ar

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.
Side 1 af 1850 (36997 artikler)Prev1234567184818491850Next