bannerPos

- Det kan der være meget fornuft i

Povl Fritzner, formand for ØØL, fortæller, at der er meget positivt i de vedtægtsændringer, som kan være på vej i hans forening.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
24-10-2020 12:28
Et nyt østdansk politisk udvalg skal være en talentrugekasse for næste generation af aktive landmænd, der ønsker at gå ind i organisationsarbejdet. Formanden for det nuværende østdanske udvalg er positivt indstillet.

I det nye østdanske landbrugspolitiske udvalg, som er på vej hos foreningerne øst for Storebælt, er det tanken, at yngre landmænd skal få chancen for at gå ind i organisationsarbejdet.

- Vi vil lave en talentfabrik, hvor unge landmænd kan få en plads og en taburet, siger Anders Mortensen, formand for Odsherreds Landbforening og i spidsen for den arbejdsgruppe, som i et år har set på, hvordan man moderniserer Østlige Øers Landboforeninger.

I dag hedder formanden for Østlige Øers Landboforeninger Povl Fritzner, som for ikke så længe siden rundede 70 år.

Opbakning

Fra Anders Mortensen lyder det, at tanken dog ikke er, at Povl Fritzner på mandag vil blive væltet af pinden.

- Han sidder i førersædet lige nu. Og det kan Povl Fritzner nok også fortsætte med i den periode, som kommer nu, siger Anders Mortensen.

Fra Povl Fritzner bliver der henvist til netop Anders Mortensen for kommentarer omkring vedtægtsændringerne, der er på vej. Han understreger dog, at han bakker op og spiller med.

- Jeg kan kun sige, at der er en vedtægtsændring på vej, og det kan der være meget fornuft i, siger han og fortæller, at han finder det positivt, at både Nordsjællands Landboforening og Bornholms Landbrug er på vej til at gå med i det øgede samarbejde.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next