Partier vil have fjernet Prehn fra bordenden

Både Enhedslisten og Venstre siger til Altinget, at de ønsker enten statsminister Mette Frederiksen eller finansminister Nicolai Wammen i spidsen for landbrugsforhandlingerne.

Venstre og Enhedslisten vil have en anden minister i spidsen for landbrugsforhandlingerne. Foto: Lasse Ege Pedersen

Det lykkes ikke før sommerferien at blive enige om en landbrugsaftale om reduktion af kvælstof og co2-udledning  i blandt partierne på Christiansborg. Faktisk kom det så vidt at parterne ikke engang kunne blive enige om, hvem der deltog i hvilke forhandlinger.

Mellem Venstre og Enhedslisten er der dog nu enighed om en ting. De to partier vil have fjernet fødevareminister Rasmus Prehn (S) fra bordenden i forhandlingerne. Det skriver Altinget.

 Står det til Enhedslisten bør statsminister Mette Frederiksen (S) overtage styringen.

- De skal op i et andet gear, og det signal vil man passende kunne sende ved, at statsministeren sætter sig for bordenden, siger ordfører for grøn omstilling i Enhedslisten, Peder Hvelplund til Altinget.

Venstres Finansordfører, Troels Lund Poulsen bringer over for samme medie finansministeren i spil til at sidde for enden af bordet:

- Der er brug for, at der kommer en voksen for bordenden, der kan bringe de penge ind i forhandlingerne, som er nødvendige for at lande en aftale. Det kan enten være statsministeren eller finansministeren, siger han.

Over for Effektivt Landbrug kritiserede Troels Lund Poulsen før sommerferien i midten af juni også kraftigt fødevareministerens håndtering af de særdeles langsstrakte landbrugsforhandlinger.

- Fødevareministeren (Rasmus Prehn (S), red.) har jo fuldstændig tabt overblikket over de her forhandlinger. Han har jo ingen plan for, hvordan der skal forhandles, og er åbenbart også bagefter det faglige materiale, som der ligger, sagde Troels Lund Poulsen.

Omvendet har Socialdemokratiet kritiseret Venstre for ikke at lægge et udspil frem om, hvordan de vil løse klima og miljøudfordringen. Det er især kvælstofdelen, der skiller rød og blå blok fra hinanden.

Læs også