DR erkender: Forkert at kalde Walter Brüsch for »førende drikkevandsekspert«

DR erkender nu overfor Landbrug & Fødevarer, at det ikke er korrekt at kalde Walter Brüsch for landets førende drikkevandsekspert.

Mange landmænd har været utilfredse med serien: »Byen med det giftige vand«  og den efterfølgende debattråd på DR, hvor Walter Brüsch svarer på spørgsmål fra serien. Foto: Colourbox DR betegnede Walter Brüsch som førende drikkevandsekspert.

DR erkender overfor L&F, at man burde have holdt sig fra at kalde Walter Brüsch for landets førende drikkevandsekspert. 

Sådan præsenterede mediehuset ellers medarbejderen fra Danmarks Naturfredningsforening i en online spørgerunde for seerne om drikkevand i forbindelse med den meget kritiserede serie »Byen med det giftige vand«.

Spørgeformatet kaldes »Tæt på«, og Walter Brüsch svarede sammen med Anders Bækgaard fra International Water Association.

Ifølge Landbrug & Fødevarer medgiver DR også, at det havde klædt den pågældende »Tæt På«, hvis flere forskellige aktører svarede brugerne. Det vil man tage til efterretning og med i arbejdet fremadrettet.

DR vil ikke rette

Erkendelsen kommer i en mail fra DR Nyheders redaktionschef for Digitale Nyhedsprodukter Hans Christian Kromann, efter at Landbrug & Fødevarer har påpeget svar fra Walter Brüsch, som er i modstrid med myndighedernes offentliggjorte data og udmeldinger.

DR vil dog ikke gå ind og rette eller præcisere. Man henviser i stedet Landbrug & Fødevarer til Walter Brüsch med følgende ordlyd: »hvis I mener, at han siger noget forkert«.

Morten Nielsen, pressechef i Landbrug & Fødevarer siger om DR’s reaktion:

- Jeg er da glad for, at DR anerkender, at der er begået fejl. Men skævhederne i den aktuelle sag bliver jo ikke rettet op af, at man gør det bedre næste gang. 

- Der bør bringes en rettelse i forbindelse med spørgsmålene, så læserne bliver gjort bekendt med, at der er bragt ukorrekte oplysninger. Ansvaret er DR’s og det forsvinder ikke ved at henvise til Walter Brüsch. Derfor tager vi også sagen videre i DR’s interne klagesystem.

Læs også