- Ulven skal helt ud af Danmark

Det er ikke nok at gøre det muligt at skyde problemulve, mener Asger Christensen. Han vil have ulven helt ud af Danmark.

Der er sket et nybrud i debatten om ulvens fremtid. Forleden vedtog EU-parlamentet en resolution, der opfordrer EU-Kommissionen til at ændre på den beskyttelse, som store rovdyr, blandt andet bjørne og ulve, nyder i EU-landene.

Og det er på tide, mener medlem af parlamentet, Asger Christensen (V). Under debatten, inden afstemningen ved plenarforsamlingen i parlamentet, slog han fast, at der skal sættes en stopper for de problemer, som især husdyravlere oplever forskellige steder. 

- Siden 2016 er ulvebestanden vokset med 30 procent i EU. Det betyder, at der i dag er over 19.000 ulve. Det er der ikke plads til i EU og slet ikke i Danmark. Ulven skal ud af Danmark, sagde Asger Christensen under debatten, og fortsatte:

- Landmændene føler sig magtesløse over de gentagne angreb. Både dyr og mennesker lider under den lovgivning, der er nu. Hverken hegn eller penge løser problemet. Det er symbolpolitik af værste skuffe, lød det fra EU-parlamentarikeren. 

Håber på snarlig respons

Ved den efterfølgende afstemning fik resolutionen opbakning fra 330 parlamentarikere. 221 stemte imod, mens 25 afstod fra at stemme. Nu håber Asger Christensen, at der snart kommer skred i tingene hos EU-Kommissionen. 

- Vi håber, at vi i løbet af et halvt års tid - måske et års tid - får et oplæg fra kommissionen på, hvordan vi kan få åbnet op og få en diskussion om, hvad en bæredygtig bestand er, så den ikke er til gene for befolkningerne, siger Asger Christensen til Folkebladet Lemvig.

Han var ikke sikker på, at resolutionen ville få et flertal før afstemningen.

- Vi vidste ikke helt, hvordan det ville gå, for der var nogle grupper i parlamentet, der var imod, og nogle var for, og det splittede grupperne på tværs, fordi der er så mange følelser indblandet, siger han til avisen.

Der vil formentlig gå flere år, inden der kan ændres på den strenge fredningsstatus på ulve. 

Læs også