Prehn takkede af: - Jeg vender stærkt tilbage som traktordemonstrant!

Det var ikke kun ministeriet, der blev overrakt mellem forhenværende minister Rasmus Prehn (S) og Jacob Jensen (V), Danmarks nye minister for landbrug, fiskeri og fødevarer.

- Tillad mig at starte med at udtrykke min store taknemmelighed over jer medarbejdere og hele ministeriet. Vi har gravet mink op, der aldrig skulle være gravet ned i første omgang. Vi har været ude til traktordemonstrationer med vrede og oprørske landmænd. Der har været mange bump på vejen.

Sådan lød det fra forhenværende minister for fødevarer, fiskeri og landbrug, Rasmus Prehn (S), da han overdrog ministeriet til Jacob Jensen (V) torsdag eftermiddag.

Og som del af den vanlige tradition under ceremonien havde socialdemokraten medbragt en gave, som han overrakte til sin efterfølger.

- Kære Jacob. Tillykke med dette spændende område. Hvad giver man manden, der har alt? Jeg har jo lige set din fantastiske familie, og du er rig på rigtig mange måder, indledte han.

- Når der er aller, allermest travlt, er det rart at komme ud at lystfiske. Man skal ikke glemme fiskeriet. Vi ved fra Uffe Ellemann, at når man er allermest stresset, så er der ikke noget som at stå med nosserne i iskoldt vand. Så her er et lystfiskertegn til dig, sagde han grinende.

- Når man er fødevareminister, skal man også ud på lidt stemmefiskeri. Ellers falder hammeren på valgdagen, tilføjede han.

Foruden lystfiskertegnet var der også bønner, linser og kikærter med i gaven:

- Og så er der bælgfrugterne. Det er en del af vores fantastiske kostråd. Det allermest sunde, og det allermest miljøbevidste, man kan spise, det er bælgfrugter. Nu bliver du ambassadør for bælgfrugterne, lød det fra Rasmus Prehn.

En lille grøn traktor

Jacob Jensen tog taknemmeligt imod gaven og kvitterede traditionen tro med en gave til den forhenværende minister.

- Jeg skal nu tage stafetten videre fra dig, og jeg vil starte med at give dig en gave. Hvad skal man dog finde på i en så højtidelig og vemodig situation?

Svaret blev en lille grøn modeltraktor med jordskovl.

- Den er grøn – jeg skal nok lade være at nævne mærket. Men den er grøn, og det skal symbolisere, hvad der foregår på feltet. Og det skal udvikle os, ikke afvikle os. Og skovlen? Måske er den til de mink, man gravede op. Måske er den et symbol på de mange bump på vejen, du talte om, sagde han ved overdragelsen.

Og efter et »tak« fra Rasmus Prehn udbrød socialdemokraten:

- Jeg vender stærkt tilbage som traktordemonstrant!

Læs også