bannerPos

Efterafgrødekrav gav voldsomme arbejdsdage

- Jeg arbejdede så mange timer, at jeg af og til følte, at jeg boede i min traktor, siger landmanden Niels Martin Aggesen, Vojens, om det hårde arbejdspres i især august måned. Foto: Henning K. Andersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
22-10-2020 12:30
Krav om at nå datomæssige frister og hensyn til næste års afgrøder satte landmand Niels Martin Aggesen under et voldsomt arbejdspres under høsten og såningen af efterafgrøder.

Det politiske skifte fra blå til rød blok i Folketinget fik mærkbar betydning for danske landmænd, efter at den nuværende regering fremrykkede kravet til etablering af flere efterafgrøder med et år. Det betød, at landbruget ikke som aftalt med den tidligere regering skulle så 250.000 hektar efterafgrøder, men i stedet 380.000 hektar. 

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next