Halm-næstformand med folketingsambitioner

Partiet Venstre i Esbjerg Omegns storkreds skal have ny folketingskandidat, og det har fået landmand og næstformand i Danske Halmleverandører, Hans Otto Sørensen på den politiske bane.

Den hidtidige folketingskandidat i Esbjerg Omegn-kredsen for partiet Venstre, Tom Eriksen, har valgt ikke at søge genopstilling, da det ikke længere er foreneligt med hans erhvervskarriere, oplyser partiet.
Dermed skal Venstre snart holde et nyt opstillingsmøde, hvor den næste kandidat skal findes. Og en af dem, der har meldt sig på banen, vil formentlig være ganske kendt i landbrugskredse. 

For landmand og næstformand i Danske Halmleverandører, Hans Otto Sørensen fra Skærbæk, har nemlig meldt sig klar til kamp om at overtage kandidaturet, sammen med Klaus Sandfeld fra Ribe. Og Hans Otto Sørensen tror på sine chancer for at vinde kandidaturet.

- Uden at sige noget negativt om min modkandidat, så mener jeg som udgangspunkt, at jeg har fine chancer for at vinde opstillingen. Det bygger jeg på, at jeg både har betydelig politisk erfaring, og jeg har jo ved en række lejligheder bevist, at jeg har gennemslagskraft i politiske spørgsmål, siger han til Landbrug Syd.

God platform

Han ser det som fordel, at han, både via sit daglige arbejde som landmand, men også via det politiske arbejde i halmleverandørforeningen, både har fået et stort netværk, men også den fornødne indsigt i blandt andet klimaspørgsmål.

- Jeg har jo et meget stort netværk overalt i Danmark, men også i den grad i det vestjyske, både i Esbjerg og i Tønder. Der har jeg et meget stort netværk, siger Hans Otto Sørensen.

Han mener samtidig, at det styrker hans kandidatur, at emner som den grønne omstilling og klimadebatten har fået øget betydning. 

- Jeg er jo næstformand i Danske Halmleverandører, og derigennem har jeg jo en rigtig god indsigt i grøn energi, og nu kommer der jo en situation, hvor landbruget jo også skal omstille sig, siger Hans Otto Sørensen og fortsætter:

- Det er jo ikke et spørgsmål om vi vil eller ej. Vi kommer jo i en situation, hvor vi skal være en del af den grønne omstilling. Og der handler det jo om at landbruget får nogle repræsentanter ind i Folketinget, der ved hvordan de her ting hænger sammen, og ved, hvordan man får indflydelser på det, også set med landmandsbriller.

Kan hænge sammen

For den nye kandidat venter der et stort stykke arbejde ved et kommende folketingsvalg. Men ifølge Hans Otto Sørensen vil han være i stand til at få hverdagen til at hænge sammen, også hvis han skal ud og føre valgkamp for Venstre.

- Så længe man kun er kandidat, så er det som sådan ikke et fuldtidsjob. Men hvis jeg skulle gå hele vejen, og det håber jeg da, skaber det selvfølgelig en ny situation. Men jeg har forberedt mig lidt på det, også i forhold til det landbrug jeg har, siger han og uddyber:

- Jeg mener helt bestemt, at jeg kan få tingene til at hænge sammen, fordi jeg har allerede nu arrangementer i forhold til mit arbejdsliv, der gør at det kan hænge sammen.

Det forventes, at det kommende opstillingsmøde afholdes i slutningen af september.

Læs også