bannerPos

Klimaministeriet skal omdesignes i grøn retning

Klimaministeriet står foran gennemgribende ændringer, fortæller klimaminister Dan Jørgensen. Foto: Lasse Ege Pedersen

Henning K. Andersen

Journalist
13-09-2019 14:10
Klimaminister Dan Jørgensen (S) går nu i gang med at ændre hele ministeriets organisation som et led i den grønne omstilling.

En af de udmeldinger, der kom i kølvandet på regeringsskiftet tidligere i år, var det øgede fokus på klimaudfordringen og en reduktion på 70 procent af drivhusgasser. 

Og nu får de udmeldinger faktuel betydning hos Klimaministeriet, der får ændret strukturerne. Det oplyser ministeriet.

- Danmark skal igen tage et globalt grønt lederskab. Og det sker kun, hvis vi tænker klima ind i alt, hvad vi gør - og favne nye ideer og teknologier. Mit ministeriums nye måde at arbejde på skaber klar retning for medarbejderne – og sætter klimamålene først, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

De organisatoriske ændringer medfører blandt andet at de hidtidige fagkontorer bliver erstattet af såkaldte kraftcentre, der skal koordinere arbejdet med analyser af og løsningsmodeller af de centrale klimamål.

- Vi sætter i dag rammerne om et helt nyt ministerium, hvor ingen medarbejdere er i tvivl om, hvad vi skal. Mening er ikke noget, vi behøver tale op. Drivkraft og engagement er naturligt højt. Men som en åbenbart formålsdrevet organisation skal de operative mål være lige så tindrende klare for alle, siger departementschef i Klimaministeriet, Morten Bæk.

I forståelsespapiret, der er grundlaget for den nuværende regerings politik, fremgår det at Danmark skal sænke udledningen af drivhusgasser med 70 procent frem mod 2030.

Grønne kraftcentre

I Klimaministriet bliver de nuværende fagkontorer erstattet af kraftcentre, som vil koordinere arbejdet med analyser og løsninger frem mod de centrale klimamål.

Center for Klimaneutralt Danmark får i ministeriet ansvar for arbejdet med den grønne transformation af alt andet end forsyningsområdet, herunder også digitalisering.

Center for Grøn Omstilling får ansvar for at bringe den grønne omstilling af forsyningssektoren helt i mål.

Center for Global Klimahandling får ansvar for ministeriets internationale arbejde med at øge de grønne ambitioner globalt og sikre robuste og klare internationale regler for klimaet.

Departementet får desuden et Center for Vision og Strategi, som skal drive arbejdet med at koble regeringens vision og ambition for en helt grøn fremtid til operativ strategi, udviklingsplaner og implementering - og koble til ministeriets og ministerens kommunikationsarbejde.Endelig skal ministeriets nye Center for Styring og Implementering skabe effektive og agile rammer for organisationen, så der kan leveres på de grønne målsætninger

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next