Københavns Madhus klandrer kommunen for lukning

Politikerne på rådhuset har været for karrige med bevillinger, siger bestyrelsesformanden.

Det er de københavnske rådhuspolitikeres skyld, at det økologisk fundrede Københavns Madhus nu har måttet stoppe sin virksomhed.

Det siger bestyrelsesformanden for fonden bag madhuset, Rasmus Kjeldahl, til FødevareWatch.

Politikerne har været for karrige med at bevilge penge til Madhusets drift, siger bestyrelsesformanden.

Han har også sidst på ugen oplyst, at madhusets bank torsdag smækkede kassen i for virksomheden, som siden 2013 har været drevet som en uafhængig og erhvervsdrivende fond, som sidste år omsatte for 28 mio. kr. og i alt beskæftigede lidt over 20 mennesker.

Kunder fra andre kommuner gav ikke nok

- Efter meget forsinkede budgetforhandlinger kom opgaverne i sidste ende til at se ud på en måde, så det for Københavns Madhus var for lidt, for sent og for spredt, og som koncept er det ikke noget, som madhuset kan fortsætte under, siger bestyrelsesformanden.

Udover arbejdet i den oprindelige hjemkommune har madhuset også været med til at omlægge Bornholm Regionskommune og Aarhus Kommune til mere økologi samt hjulpet hospitalerne i Region Hovedstaden til minimum 60 pct. økologi. I forhold til det arbejde, der er blevet udført i hjemkommunen, har der dog været klar forskel, og det i sidste ende også det, som har ført til konkursen.

- Vi har haft andre kunder end Københavns Kommune, men det var den kommune, som skabte konceptet for os, og det har været vores klart største kunde gennem tiden. Fra at udgøre 70-80 pct. af omsætningen er vi nu nede på et par millioner, og det er på ingen måde nok til, at vi kan køre videre, siger Rasmus Kjeldahl.

 

Læs også