Regeringen vil skære i landbrugsstøtten
Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at landbruget skal fylde mindre i EU-budgettet, så der kan blive flere penge til EU’s ydre grænser. Det skriver Jyllands-Posten.

- Håndteringen af migrantsituationen fylder forbavsende lidt i det eksisterende budget, hvorimod struktur og landbrugsfonde fylder næsten det hele. Det er grundlæggende forkert, mener statsminister Mette Frederiksen (S) ifølge Jyllands-Posten.
EU skal skrue ned for landbrugsstøtten i den kommende budgetperiode. Det mener Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) ifølge Jyllands-Posten.
- Vi har behov for at grønne vores landbrugsstøtte, så vi skal finde en vej i at understøtte det traditionelle konventionelle landbrug på en anden måde. Men struktur og landbrug skal fylde mindre samlet. Du får bare ikke mig til at sige nu, at så er det det ene eller andet projekt i Polen, der bortfalder. Det er for tidligt at sige, sagde hun til avisen forud for topmødet torsdag i Bruxelles, hvor EU’s budget for perioden 2021-2027 var på dagsordenen.
De sparede penge skal ifølge Mette Frederiksen bruges på at hæve EU-budgettet for migration og klima.
- Struktur og landbrug skal fylde mindre samlet
Mette Frederiksen, statsminister (S)
Statsministeren har taget initiativ til en alliance med Sverige, Holland og Østrig om at bekæmpe Danmarks stigende budgetbidrag til EU.
- For mig handler det nu om europæisk sammenhold i en urolig verden og om at komme tættere på at løse de problemer, der er. Håndteringen af migrantsituationen fylder forbavsende lidt i det eksisterende budget, hvorimod struktur og landbrugsfonde fylder næsten det hele. Det er grundlæggende forkert. Migrantsituationen er en af EU’s største udfordringer, og det kommer ikke til at ændre sig, siger hun til Jyllands-Posten.
Lande vil fastholde støtten
Tidligere på ugen kunne AgriWatch fortælle, at et stort flertal af EU's medlemslande mener, at budgettet for landbrugsstøtten skal fastholdes i den kommende budgetperiode, selv om Storbritannien ikke længere er en del af unionen.
Det drejer sig om 17 lande – heriblandt Østrig, Irland, Polen, og Portugal.
- Danmark var ikke med på listen, og det var Tyskland, som altid vejer tungt i ministerrådets diskussioner, heller ikke, skriver AgriWatch.
mip