Skat øger kontrollen: Nu skal landmænd godkende indberetninger

Inden længe strammer Skat kravene for indberetninger af moms, hvilket betyder, at landmænd manuelt skal godkende indberetningerne.

Er du en af de mange landmænd, som har eksterne til at klare indberetninger af moms for dig, skal du snart vænne dig til en ny arbejdsgang.

Skat strammer nemlig tommelskruerne, så virksomhedsejere fra den 1. juni 2024 skal godkende indberetning af moms med MitID Erhverv.

- Hidtil har det været sådan, at fik man som virksomhedsejer hjælp til at indberette moms, har processen kørt af sig selv. Nu skal den enkelte virksomhedsejer ind og bekræfte indberetningen af momsregnskabet med MitID Erhverv, fortæller Lene Dall-Hansen, regnskabsrådgiver i Velas, som hvert år hjælper hundredvis af kunder med momsregnskaber.

Ændringerne indføres blandt andet for, at der er øget kontrol og sikkerhed omkring momsindberetninger. Ved at den enkelte virksomhedsejer nu skal ind og bekræfte indberetningerne, er det i højere grad den enkelte, som står med ansvaret for indberetningerne.

- Virksomhedsejerne får hånden på kogepladen, fordi man nu mere konkret kan sandsynliggøre, at virksomhedsejeren har været inde og kigge på momsindberetningen og godkendt den, siger Lene Dall-Hansen.

De nye regler gælder for alle virksomhedsejere – og ikke kun for landbruget. For den enkelte landmand kommer det til at medføre en ekstra arbejdsgang på kontoret.

- Hver enkelt landmand skal ind og forholde sig til det, hver gang de får indberettet moms. Det kan svinge fra månedligt, kvartalsmæssigt og til halvårligt, men i hvert fald skal landmændene vænne sig til, at de skal ind og signere indberetningerne med MitID Erhverv, fortæller Lene Dall-Hansen.

Rådgiveren understreger, at der er tale om tofaktor-godkendelse, som man også kender det fra betaling på nettet og lignende.

Læs også