Maskinstation eller ej – Hvornår kan det bedst svare sig at få andre til at gøre arbejdet?

Der er travlhed på markerne. Mejetærskeren og traktoren er smurt, og vejrudsigten følges. Men når arbejdet flytter indendørs til kontoret, er der tid til andre overvejelser. Hvad koster det eksempelvis at holde maskinparken kørende, hvad er omkostningerne ved en specifik maskine og er det tid til at overveje maskinstationen, på grund af for store omkostninger til service og vedligeholdelse?

Med en digitalisering af dine regnskaber, kan du løbende holde øje med dine udgifter til maskinerne. Det er de færreste, der med de traditionelle fysiske bilagsmapper, er i stand til hurtigt at få overblik over eksempelvis udgifterne til en enkelt maskine. Arkivfoto

Af digitaliseringskonsulent Peter Heidemann, LandboNord

Hvordan får jeg overblikket over min aktuelle økonomi, og er det på tide at få digitaliseret mine regnskaber?

Detaljeringsgraden i dine regnskaber er afgørende for dit overblik. Bliver alt, der vedrører vedligeholdelse af maskiner bogført på samme konto, kan det være svært at skabe dette overblik. Splittes omkostningerne derimod ud på hver enkelt maskine, kan man med de digitale regnskabsløsninger, der findes på markedet i dag, nemt og hurtigt få både visuelt syn for sagen, og få aktuelle tal på hver enkelt maskine, og dermed have et reelt sammenligningsgrundlag. I LandboNord anbefaler vi LN Summax, der udover at gøre arbejdet på kontoret meget mere effektivt, også danner grundlag for et reelt økonomisk overblik, tilpasset den enkeltes behov.

Flere typer overblik

Det er de færreste, der med de traditionelle fysiske bilagsmapper, er i stand til hurtigt at få overblik over eksempelvis udgifterne til en enkelt maskine. Med LN Summax kommer der markant bedre styr på bilagene. Med en effektiv søgefunktion kan du eksempelvis fremsøge specifikke bilag på baggrund af tekst og ord der fremgår af bilaget. Det er med andre ord let at lokalisere lige det bilag du søger, og du slipper samtidig for bunkerne af papir.

Ønsker du et endnu hurtigere og mere aktuelt overblik over udgifterne, er det også muligt med overbygningen Dashboard – som navnet antyder, er et panel med alle de elementer, som du har brug for til at træffe beslutningerne.

Når dine fakturaer fra for eksempel et værkstedsbesøg først er blevet bogført, ligger oplysningerne klar til brug og du kan nemt sammenligne udgifterne til dine maskiner med tilbuddet fra maskinstationen. Denne form for rapportering kan foretages løbende, og er med til at sikre dig imod ubehagelige overraskelser, netop fordi du med digitaliseringen altid har opdaterede data at arbejde med, og skabe overblik ud fra.

Økonomisk overblik

For at du får et optimalt set-up, så tal eventuelt med dine leverandører omkring fakturering, og få splittet dine fakturaer ud på hver enkelt maskine. Det er blot et spørgsmål om at have flere kontonumre hos din leverandør, et antal der skal afspejle din maskinpark og din detaljeringsgrad i regnskaberne. Med e-faktura i LN Summax, bliver ikke bare fakturaen automatisk opsplittet, den bliver også automatisk bogført for dig, og betaling af flere e-fakturaer i én arbejdsgang, sikrer rettidig betaling og dyrebar tid sparet på kontoret, som med fordel kan bruges andre steder, i en travl hverdag.

Økonomisk overblik er ikke kun et spørgsmål om at have konkrete tal, men i lige så høj grad et spørgsmål om aktuelle tal. Hvis din seneste opgørelse er tre måneder gammel, fortæller den intet om din aktuelle situation, men automatisk bogføring, digitale regnskaber, e-fakturaer, e-arkiv og Dashboard er alt sammen værktøjer, der kan hjælpe dig til et mere aktuelt og opdateret økonomisk overblik. Her i LandboNord holder vi løbende møder og webinarer og rådgiver om de forskellige løsninger i LN Summax, så du er sikker på at få det bedste grundlag at træffe dine beslutninger ud fra.

Læs også