Peder skiftede karrierespor: Fra skolelærer til energirådgiver

Tidligere var Peder Rønn Jensen lærer i Struer. I dag er han energirådgiver ved Fjordland. Interessen for blandt andet vindmøller har altid været der og Peder har tidligere været administrator i køb og salg af anparter i vindmølleprojekter.

Fjordland har lagt en strategi om også at ansætte på baggrund af personlighed og ikke blot faglighed.

Det er læreren Peder Rønn Jensen et godt eksempel på. Han kom til Fjordland 1. februar i år. Der forinden var han lærer på FGU-skolen i Struer og nu varetager han en stilling som energirådgiver.

Det er helt i tråd med Fjordlands strategi, hvor de udvikler- og former deres medarbejdere fra første dag på job. Det gælder også i dette tilfælde, hvor Peder Rønn Jensen, som fik plads over for den erfarne rådgiver i vedvarende energi, Henrik Damgren.

- Det har jo været lidt som at komme i lære. Fysisk sidder jeg på kontor med Henrik, og det har gjort det virkelig nemt at få fyldt viden på, for alle mine spørgsmål har vi kunnet tage hen over computerskærmen, siger han.

Fra lærer til energirådgiver

Skiftet fra underviser til rådgiver lyder lidt skørt, som Peder selv siger det, men han valgte at følge sin store interesse og søge jobbet, og det gav pote:

- Jeg har fået lov til at arbejde med noget, som jeg også privat synes er helt vildt spændende. Tænk, at jeg kan bruge min interesse i mit arbejde – det jeg laver hver eneste dag, det er noget, jeg brænder for, lyder det fra Peder.

I sin fritid interesserer han sig meget for vindmøller. Den interesse har han taget med sig ind i sit job hos Fjordland.

En interesse, som egentlig kom helt af sig selv, fordi i Vestjylland - der blæser det.

- Jeg bor i et område, hvor vindenergi helt naturligt fylder meget. Her har vi kunnet købe os ind i vindmølleprojekter, og det er noget, som jeg i flere år har engageret mig i, siger Peder, som har været aktiv som administrator i køb og salg af anparter i etablerede vindmølleprojekter i sit nærområde.

Når personligheden spiller ind

Fjordland vil forme sine medarbejdere og ser gerne muligheder for alternative løsninger og skæve vinkler i forbindelse med rekruttering.

Det fortæller chef for People & Culture og Marketing ved Fjordland, Mette Balle Hermansen.

- Når vi leder efter nye »fjordlændere«, så ser vi i først og fremmest på de personlige kompetencer. Faglighed er vigtigt, men mennesket er vigtigst. Både i rekrutteringen og udviklingen af vores medarbejdere er vores fokus, at arbejdet er meningsfyldt for medarbejderen, og at man oplever en følelse af mestring. Mestring handler naturligvis om faglighed, men i høj grad også om personlig mestring. Vi oplever i stigende grad, hvordan netop det spiller ind i forhold til både motivation og trivsel for den enkelte medarbejdere. Vi tror på, at hvis arbejdet er meningsfyldt, og man har de personlige egenskaber til at håndtere de forandringer og krav, man mødes med, så stiger arbejdsglæden og sammenholdet på arbejdspladsen helt naturligt, forklarer Mette Balle Hermansen og siger, at der ved Fjordland i øjeblikket er flere åbne stillinger blandt andet planterådgivere, ejendomsmægler og regnskabsassistent med erfaring i selskaber.

Læs også