Bogballe øger overskuddet betragteligt

På trods af en række markedsudfordringer, som mangel på råvarer og coronapandemien, er den danske producent af gødningsspredere Bogballe lykkedes med at øge sit overskud markant. Ledelsen forventer et lignende resultat til næste år.

2021 har ikke været et nemt år for de fleste maskinproducenter. En global forsyningskrise giver lange udsigter for levering af komponenter og råvarer. Samtidig har Covid-19-pandemien aflyst udstillingsmesser og fysiske møder i stor stil, ligesom det har forpurret mange udlandsrejser.

På trods af de svære omstændigheder er det alligevel lykkedes den danske storproducent af mineralgødningsspredere at vækste markant. I sit nyeste årsregnskab, som gælder for perioden 1. november 2020 til 31. oktober 2021, er resultatet efter skat vokset med mere end 50 procent. Mere præcist er resultatet steget fra 43 millioner kroner til 67,6 millioner kroner. 

Bogballes ledelse kommenterer i sit regnskab ikke på årets resultat. Til gengæld skriver man, at virksomheden forventer et nogenlunde lignende resultat i slutningen af den nuværende regnskabsperiode.

- Ledelsen forventer afsætning på samme niveau i forhold til 2020/21. Markederne er fortsat underlagt særdeles stor konkurrence. Der er betragtelige udfordringer med at få råvarer til rette tid og til konkurrencedygtige priser. Endvidere vil de fortsat begrænsede/reducerede udstillingsaktiviteter/messer i det meste af verden, som følge at Covid-19-situationen, påvirke afsætningsmulighederne. Indtjeningen i det kommende regnskabsår, forventes realiseret på samme niveau som i 2020/21, skriver Bogballes ledelse.

Bruttofortjenesten er det seneste årsregnskab steget fra 89,4 millioner kroner til 126,9 millioner kroner. 

Regnskabstal for Bogballe A/S
Regnskabstal

Læs også