Tican har underskud på 250 millioner kroner

2021 blev præget af afrikansk svinepest og udfordringer med corona hos Tican, der kom ud af året med et stort fald i omsætningen.

Tican Fresh Meat havde i regnskabsåret 2021 en årlig omsætning på 8,3 milliarder kroner. I forhold til året før svarer det til et fald i omsætningen på 602 millioner kroner, og årets resultat blev et markant underskud på 250,3 millioner kroner, skriver Tican i en pressemeddelelse.

Antallet af svin slagtet af Tican i 2021 steg dog med 135.000 op til 3,9 millioner i forhold til 2020.

- Regnskabsåret 2021 var et vanskeligt år for hele branchen og heller ikke tilfredsstillende for Tican. Men sammenlignet med resten af branchen styrede vi virksomheden forholdsvis godt gennem krisen. Vi fortsatte med at investere i vores infrastruktur. Og vi har sat generationsskiftet i gang i ledelsen, siger Niels Jørgen Villesen, der indtil 1. april var administrerende direktør.

»De globale markeder har været massivt påvirket af corona-pandemien, lockdowns i mange dele af verden og de efterfølgende flaskehalse i forsyningskæderne. Derudover har afrikansk svinepest i alvorlig grad påvirket eksportmarkederne. Konsekvensen var et stort prisfald på svinekød. Det har samlet set ramt industrien hårdt«, lyder det i pressemeddelelsen fra Tican.

 

 

Læs også