Overvældende interesse for biodiversitet i skovene

Ordningen for biodiversitetsskov, der støtter projekter til fremme og bevarelse af biodiversiteten, har tidligere haft begrænset interesse. Landbrugsstyrelsen forenklede derfor ordningen, hvilket har resulteret i en ansøgningssum på cirka 56 millioner kroner, hvilket overstiger den oprindelige ramme for 2024 med cirka 25 millioner kroner.

For at imødekomme den store interesse fremrykkes midler fra 2027 til 2024, så alle kvalificerede ansøgninger kan godkendes, oplyser Fødevareministeriet.

- Vi skal passe på biodiversiteten i vores skove, og ved at øge den kan vi sikre gode vilkår for dyr- og planteliv. Derfor er jeg glad for, at vores nye og mere simple ansøgningsmodel har resulteret i ansøgninger for næsten dobbelt så mange millioner til at etablere biodiversitetsskove, som der i første omgang var afsat penge til, siger fødevareminister Jacob Jensen (V).

Ordningen biodiversitetsskov, som er en del af den danske CAP-plan 2023-2027, har en samlet pulje på 125 millioner kroner fordelt over perioden 2024-2027. Tilskuddet kan gives til private lodsejere og kommuner til projekter som bevaring af træer til naturligt henfald og ekstensiv skovdrift over 20 år.

Læs også