Siger nej til solcelleprojekt: - Jeg er landmand!

Gårdejer Torben Pedersen har sagt nej til en invitation om at gå med i et solcelleprojekt ved Tirslund imellem Toftlund og Vojens.

Der har været en del røre om et stort solcelleprojekt på 100 hektar jord i Tirslund i Sønderjylland. For flere naboer til anlægget er ifølge Jyske Vestkysten lodret imod at skulle bo midt i en solcellepark. 

Det var tilbagemeldingen efter at initiativtagerne til projektet for nylig afholdt informationsmøde om planerne. Faktisk var det meningen, at solcelleparken i første omgang skulle være på 130 hektar, men det er siden blevet sat ned til nu 104 hektar jord.

Initiativtagerne har ifølge avisen været i kontakt med gårdejer Torben Pedersen, som ejer en del jord i området. Men han har sagt nej til at bruge god landbrugsjord i en tud med sult til solceller, på trods af de økonomiske fordele, han kunne få ud af at gå med i projektet.

- Jeg kunne tjene en formue ved at gå med i det, men jeg er landmand, siger han til avisen.

Han har til gengæld et modforslag.

- Jorden skal bruges til natur og landbrug. Ikke til solceller. Jeg vil derimod gerne stille 50.000 kvadratmeter tag kvit og frit til rådighed til solceller, og så kan man gå sammen om at lave et solcellelaug til glæde for alle.

Der er udsigt til, at planerne for projektet kommer i høring i løbet af sensommeren. Det er gårdejer Bjarne Holm Sørensen, der sammen med to investorer står bag projektet.

Læs også