Weekendskybrud: - Hold øje med jeres vandløb

Peter Kiær, næstformanden i Bæredygtigt Landbrug, opfordrer folk til at hjælpe med at dokumentere spildevandsproblemets omfang rundt i landet, nu hvor der er lovet skybrud flere steder i Danmark.

Med flere lavtryk og tilhørende fronter ligger Danmark lige i skudlinjen til massivt bygevejr (vejrvarsel fredag formiddag red.).

I den forbindelse opfordrer næstformanden i Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, til, at landmænd og borgere er vakse ved de mange såkaldte overløbssteder i landet.

- Vi ved jo, at det er et massivt problem for vores vandløb, når der sker overløb. De landmænd, eller andre for den sags skyld, der har mulighed for det, og som har lokalkendskab, må gerne tage ud i nærheden af deres vandløb og holde øje med, om man kan se, at der sker overløb, siger Peter Kiær.

Han opfordrer i samme forbindelse til, at vedkommende tager billeder eller laver en video af overløbet.

- Det er på tide, at resten af Danmark får øjnene endnu mere op for problemets omfang, og der vil dokumentation derude af denne forurening være en god hjælp.

Dokumentation

Peter Kiær understreger, at det ikke er nødvendigt at befinde sig ved vandløbet, imens det regner.

- Der vil typisk finde overløb sted mellem 0-2 dage efter, siger han.

Dokumentationen kan sendes på mail til info@baeredygtigtlandbrug.dk samt redaktion@effektivtlandbrug.dk. Notér det præcise sted i landet i den forbindelse.

 

alexander@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 55

Læs også