Sidste sukkerroepenge udbetales til sommer

Landbrugsstyrelsen afslutter snart efterlysningen af de sukkerroedyrkere, som har penge til gode.

SUKKERROER Flere danske sukkerroedyrkere har penge til gode, da roedyrkere og -producenter i EU i produktionsårene 1999/2000 og 2000/2001 betalte for meget i afgift på sukker.

Siden september 2018 har Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar gennemført syv tilbagebetalingsrunder, og en afsluttende tilbagebetalingsrunde gennemføres senere i år. 

Hvis man er én af de landmænd, der har penge til gode, kan man søge om tilbagebetaling nu.

Hvis man var sukkerroedyrker i produktionsårene 1999/2000-2000/2001 og ikke har indsendt oplysninger tidligere, men ønsker at komme med i den afsluttende tilbagebetalingsrunde, skal man for at få udbetalt penge indsende sine oplysninger senest onsdag den 15. juli 2020. Udbetalingen vil så finde sted 31. august i år.

Arvinger

Hvis man ikke har indsendt oplysninger tidligere, skal man udfylde en samtykkeerklæring, der skal mailes til Landbrugsstyrelsen på CentralTeam@lbst.dk. Samtykkeerklæringen kan findes på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Hvis man er arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal man sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. 

Ved spørgsmål kan man eventuelt kontakte Landbrugsstyrelsen på euogerhverv@lbst.dk.

jhal

Læs også