Veteraner i roemarken

Den fynske veterantraktorklub afholder roedag på Nordvestfyn lørdag den 2. november.

På lørdag, den 2. november fra klokken 10.00 til 15.00, har alle interesserede mulighed for at se og opleve roehøst som »i gamle dage«.

Den dag afholder Motor og Veterantraktor Klubben Fyn sin traditionsrige roedag. Arrangementet finder i år sted i en roemark, der er stillet til rådighed af Jørgen og Erling Damgård, Åbakkevej 67, Bro ved Brenderup på Nordvestfyn.

Dagen igennem vil der være aktivitet i roemarken, hvor en aktiv skare af den fynske veteranklubs medlemmer vil være i funktion med traktorer, grønthøstere, vogne, aftoppere til traktortræk og håndkraft, topsnittere, roegrebe og meget andet udstyr.

»Søde« minder

I dagens løb vil mange – både aktive og tilskuere – sikkert benytte lejligheden til at lade tankerne gå tilbage til »det søde liv«, inden Assens Sukkerfabrik lukkede midt i »nullerne«.

Dengang blev der jo dyrket masser af sukkerroer (og foderroer) i det fynske område. Og efteråret med roehøst og roekampagne var for fynske landmænd, vognmænd, smede, maskinfolk, ansatte på sukkerfabrikken og mange flere, en af årets travleste perioder.

 

Læs også