bannerPos

Muligt at vaccinere mod op til fire sygdomme samtidigt

Det er nu også i Danmark blevet en godkendt mulighed at vaccinere grise på samme tid med både Porcilis PRRS Vet. og Porcilis PCV M Hyo – med eller uden Porcilis Lawsonia Vet. iblandet. Foto: Colourbox
22-05-2020 10:38

Nu kan man vaccinere grise på samme tid med både Porcilis® PRRS Vet. og Porcilis® PCV M Hyo – med eller uden Porcilis® Lawsonia Vet. iblandet.

Det er nu også i Danmark blevet en godkendt mulighed at vaccinere grise på samme tid med både Porcilis PRRS Vet. og Porcilis PCV M Hyo – med eller uden Porcilis Lawsonia Vet. iblandet. Det meddeler MSD Animal Health A/S.

Praktisk set kan man vaccinere mod op til fire sygdomme ved hjælp af to injektioner i en arbejdsgang. Det gælder vaccination i en injektion mod infektioner forårsaget af Mycoplasma hyopneumoniae (Myc), Porcint Circo Virus type 2 (PCV2) og Lawsonia intracellularis (Lawsonia) og vaccination mod PRRSV i en anden injektion.

Indtil nu har det været muligt med vacciner fra MSD Animal Health at kombinere vaccination mod PCV2, Myc og Lawsonia i en dosis. Fremover er det nu også officielt godkendt at anvende kombinationen samtidig med vaccination med Porcilis PRRS.

Forudsætninger

Den nye version af produktspecifikationerne for Porcilis PRRS Vet. siger, at vaccinen kan gives intra-muskulært eller intra-dermalt samme dag som enten Porcilis PCV M Hyo eller som Porcilis Lawsonia Vet. eller som en blanding af de to. Vaccinationen mod PRRS skal altid gives på et andet sted på grisen end de øvrige vacciner. For eksempel på hver sin side af grisens hals. Den samtidige vaccination kan ske hos grise fra tre ugers alderen og opefter.

Produktspecifikationerne for Porcilis PCV M Hyo og Porcilis Lawsonia Vet. er opdaterede på tilsvarende vis for at tillade den samtidige vaccination. Specifikationerne siger også, at disse to vacciner bør blandes ved samtidig brug.
 

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next