bannerPos

Muligt at vaccinere mod op til fire sygdomme samtidigt

Det er nu også i Danmark blevet en godkendt mulighed at vaccinere grise på samme tid med både Porcilis PRRS Vet. og Porcilis PCV M Hyo – med eller uden Porcilis Lawsonia Vet. iblandet. Foto: Colourbox
22-05-2020 10:38

Nu kan man vaccinere grise på samme tid med både Porcilis® PRRS Vet. og Porcilis® PCV M Hyo – med eller uden Porcilis® Lawsonia Vet. iblandet.

Det er nu også i Danmark blevet en godkendt mulighed at vaccinere grise på samme tid med både Porcilis PRRS Vet. og Porcilis PCV M Hyo – med eller uden Porcilis Lawsonia Vet. iblandet. Det meddeler MSD Animal Health A/S.

Praktisk set kan man vaccinere mod op til fire sygdomme ved hjælp af to injektioner i en arbejdsgang. Det gælder vaccination i en injektion mod infektioner forårsaget af Mycoplasma hyopneumoniae (Myc), Porcint Circo Virus type 2 (PCV2) og Lawsonia intracellularis (Lawsonia) og vaccination mod PRRSV i en anden injektion.

Indtil nu har det været muligt med vacciner fra MSD Animal Health at kombinere vaccination mod PCV2, Myc og Lawsonia i en dosis. Fremover er det nu også officielt godkendt at anvende kombinationen samtidig med vaccination med Porcilis PRRS.

Forudsætninger

Den nye version af produktspecifikationerne for Porcilis PRRS Vet. siger, at vaccinen kan gives intra-muskulært eller intra-dermalt samme dag som enten Porcilis PCV M Hyo eller som Porcilis Lawsonia Vet. eller som en blanding af de to. Vaccinationen mod PRRS skal altid gives på et andet sted på grisen end de øvrige vacciner. For eksempel på hver sin side af grisens hals. Den samtidige vaccination kan ske hos grise fra tre ugers alderen og opefter.

Produktspecifikationerne for Porcilis PCV M Hyo og Porcilis Lawsonia Vet. er opdaterede på tilsvarende vis for at tillade den samtidige vaccination. Specifikationerne siger også, at disse to vacciner bør blandes ved samtidig brug.
 

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next