Muligt at vaccinere mod op til fire sygdomme samtidigt

Nu kan man vaccinere grise på samme tid med både Porcilis® PRRS Vet. og Porcilis® PCV M Hyo – med eller uden Porcilis® Lawsonia Vet. iblandet.

Det er nu også i Danmark blevet en godkendt mulighed at vaccinere grise på samme tid med både Porcilis PRRS Vet. og Porcilis PCV M Hyo – med eller uden Porcilis Lawsonia Vet. iblandet. Det meddeler MSD Animal Health A/S.

Praktisk set kan man vaccinere mod op til fire sygdomme ved hjælp af to injektioner i en arbejdsgang. Det gælder vaccination i en injektion mod infektioner forårsaget af Mycoplasma hyopneumoniae (Myc), Porcint Circo Virus type 2 (PCV2) og Lawsonia intracellularis (Lawsonia) og vaccination mod PRRSV i en anden injektion.

Indtil nu har det været muligt med vacciner fra MSD Animal Health at kombinere vaccination mod PCV2, Myc og Lawsonia i en dosis. Fremover er det nu også officielt godkendt at anvende kombinationen samtidig med vaccination med Porcilis PRRS.

Forudsætninger

Den nye version af produktspecifikationerne for Porcilis PRRS Vet. siger, at vaccinen kan gives intra-muskulært eller intra-dermalt samme dag som enten Porcilis PCV M Hyo eller som Porcilis Lawsonia Vet. eller som en blanding af de to. Vaccinationen mod PRRS skal altid gives på et andet sted på grisen end de øvrige vacciner. For eksempel på hver sin side af grisens hals. Den samtidige vaccination kan ske hos grise fra tre ugers alderen og opefter.

Produktspecifikationerne for Porcilis PCV M Hyo og Porcilis Lawsonia Vet. er opdaterede på tilsvarende vis for at tillade den samtidige vaccination. Specifikationerne siger også, at disse to vacciner bør blandes ved samtidig brug.
 

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs også