Når restprodukter bliver til foder

Restprodukter fra juiceproduktion, ølbrygning eller grøntsagsproduktion kan måske fungere som næringsrigt foder til grise. En række økologiske producenter har gjort sig nogle erfaringer og Ole Lawaetz Olesen, Agernæs Øko ved Assens er en af dem.

- Hvis du vil reducere dit forbrug af højværdi-foderemner som korn og proteinafgrøder, kan det være en god idé at fodre dine økologiske grise med restprodukter i stedet.

Sådan lyder det fra specialkonsulent Sarah-Lina Aagaard Schild fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der i en artikel har beskrevet mulighederne i restprodukter som foder til grise, samt nogle af de erfaringer, som fire økologiske griseproducenter har gjort sig.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også